sauna.jpg
BAdetider høst/vinter 


Badstua varmes opp på faste tider fra 1.september - 1.mai.

Styret sender ut epost til medlemmer hver søndag med ukens åpningstider og badstuetilbud. Tilbudet med badstue er i utgangspunktet bare for medlemmer.  

Siste søndag i måneden fra september til april er det folkebadstue som er for alle som ønsker å prøve vinterbad og badstua. Det koster 100,-  og blir annonsert på vår facebookside. Billetter kjøpes via Hoopla og legges ut ca. 14 dager før. 

Reglene for badstua kan du lese her. 

VARSLING
Sjøbadets styre har utarbeidet retningslinjer for varsling av uønska hendelser på Sjøbadet. Hvordan gå frem kan du lese her. 

Aufguss

Aufguss er en seremoni i badstua hvor vann, iblandet ulike eteriske oljer, helles på steinene på badstuovnen. Dampen som kommer fra ovnen viftes rundt i rommet, gjerne akkompagnert av rolig musikk. Den varme velduftende luftstrømmen gir deltakerne en behagelig velværefølelse i tillegg til de ulike virkningene de eteriske oljene gir. Prosessen gjentas noen ganger med ulike eteriske oljer og med ulike vifte-teknikker. Hele seremonien vil typisk vare mellom 5 og 15 minutter avhengig av innhold.

 


Av og til kombineres Aufguss med saltskrubb. Etter aufgussen tar deltagerne et sjøbad og får deretter utdelt en håndfull med salt. Vi gnir saltet lett inn i huden før vi går inn i badstua for en ny runde med Aufguss. Saltet gjør sin gode virkning med huden mens vi sitter i badstua. Etterpå er det godt med et sjøbad.