top of page
sauna.jpg
BAdetider høst/vinter 


Badstua varmes opp på faste tider fra 1.september - 1.mai.

Styret sender ut epost til medlemmer hver søndag med ukens åpningstider og badstuetilbud. Tilbudet med badstue er i utgangspunktet bare for medlemmer.  

Siste søndag i måneden fra september til april er det folkebadstue som er for alle som ønsker å prøve vinterbad og badstua. Det koster 100,-  og blir annonsert på vår facebookside. Billetter kjøpes via Hoopla og legges ut ca. 14 dager før. 

Reglene for badstua kan du lese her. 

Aufguss

Aufguss er en seremoni i badstua hvor vann, iblandet ulike eteriske oljer, helles på steinene på badstuovnen. Dampen som kommer fra ovnen viftes rundt i rommet, gjerne akkompagnert av rolig musikk. Den varme velduftende luftstrømmen gir deltakerne en behagelig velværefølelse i tillegg til de ulike virkningene de eteriske oljene gir. Prosessen gjentas noen ganger med ulike eteriske oljer og med ulike vifte-teknikker. Hele seremonien vil typisk vare mellom 5 og 15 minutter avhengig av innhold.

 


Av og til kombineres Aufguss med saltskrubb. Etter aufgussen tar deltagerne et sjøbad og får deretter utdelt en håndfull med salt. Vi gnir saltet lett inn i huden før vi går inn i badstua for en ny runde med Aufguss. Saltet gjør sin gode virkning med huden mens vi sitter i badstua. Etterpå er det godt med et sjøbad. 

bottom of page